درخواست نمایندگان برای اولویت بررسی طرح مردمی‌سازی حکمرانی-راهبرد معاصر
رئیس جمهور: مسئولان به وعده‌های خود در خدمت‌رسانی به زائران اربعین عمل کنند پیشنهاددیوان‌محاسبات درباره شفافیت منابع هدفمندی یارانه‌ها اطلاعیه جدید سپاه درباره عملیات شهادت هنیه گزارش نیویورک‌تایمز از ترور شهید هنیه دروغ است طحان نظیف: طرح حمایت از مالکیت صنعتی در شورای نگهبان تائید شد دو ابهام شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب مخبر: صهیونیست‌ها سیلی خواهند خورد سردار جلالی: طرح‌های پاسخ سریع به تهدیدات زیستی تدوین شود گفت‌وگوی وزیر کشور عراق و سردار احمدی‌مقدم درباره آخرین اقدامات اربعینی ایران و عراق سخنان هنیه در دیدار با رهبر انقلاب: ۶۰ نفر از خانواده ما در غزه شهید شدند کدام مقامات خارجی امروز با پزشکیان دیدار کردند؟ بیانیه شورای نگهبان: جهان به زودی شاهد نابودی رژیم صهیونیستی خواهد بود واکنش علی لاریجانی به ترور هنیه جلیلی:‌ خون اسماعیل هنیه مهر پایانی بر عمر رژیم صهیونیستی است دولت برای شهادت «اسماعیل هنیه» ۳ روز عزای عمومی اعلام کرد

درخواست نمایندگان برای اولویت بررسی طرح مردمی‌سازی حکمرانی

عضو کمیسیون شوراهای مجلس از درخواست ۵۰ تن از نمایندگان برای در اولویت قرار گرفتن طرح مردمی سازی حکمرانی در دستورکار مجلس خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 23
کد خبر: ۲۰۰۹۹۴

به گزارش راهبردمعاصر؛ ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت طرح مردمی‌سازی حکمرانی،گفت: کلیات این طرح در جلسه علنی به تصویب رسید و برای جزئیات به کمسیون شوراها و امور داخلی ارجاع شد و ، کار ارزیابی جزئیات آن نیز در کمسیون به اتمام رسید و طرح برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد.

 

وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع و تعداد بالای مفاد طرح مردمی سازی حکمرانی که بررسی آن در جلسه علنی بسیار زمان‌بر بود، جمعی از نمایندگان درخواست بررسی این طرح بر اساس اصل 85 قانون اساسی و ارجاع آن به کمسیون ویژه را داشتند که وکلای ملت در جلسه علنی با این تقاضا مخالفت کردند.

 

عضو کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: پس از آن 50 تن از نمایندگان با استفاده از تبصره 2 ماده 100 آیین‌نامه داخلی مجلس، خواستار اولویت بررسی این طرح در جلسه علنی قوه مقننه شده‌اند که در حال حاضر این نامه در اختیار هیئت رئیسه است.

 

ابوترابی گفت: اما با توجه به اینکه تعداد طرح‌ها و لوایح فوریتی و دارای اولویت زیاد است و از طرفی هم چند ماه بیشتر به پایان عمر این مجلس باقی نمانده باید ببینیم نوبت به در دستورکار قرار گرفتن این طرح می‌رسد یا خیر.

 

وی در تشریح جزئیات طرح مردمی‌سازی حکمرانی، بیان کرد: اصول 100 و 106 و 107 قانون اساسی در مورد این است که کشور باید پارلمانی شود یعنی باید یک پارلمان ملی و یک پارلمان محلی داشته باشیم که مجلس شورای اسلامی قاعدتا باید کارهای ملی را انجام دهد.

 

نماینده نجف‌آباد ادامه داد: اما از آنجایی که ما پارلمان محلی نداریم، 90 درصد وقت نماینده صرف کارهای محلی شده و از انجام امورات ملی غافل می‌شود.

 

ابوترابی بیان کرد: در قانون اساسی ما هم ایجاد 2 پارلمان، پارلمان امورات محلی و پارلمان ملی مطرح شده که طبق طرح مردمی‌سازی حکمرانی این اصول قانون اساسی در دیگر مفاد آن عملیاتی می‌شود تا اصول مذکور در قانون اساسی احیا شود.

 

وی با تاکید بر اینکه چاره‌ای برای جدا شدن پارلمان ملی از محلی نداریم، افزود: برای اینکه وقت نمایندگان صرف امورات محلی نشود و بیشتر به موضوعات ملی بپردازند باید به این سمت برویم.

 

نماینده نجف‌آباد در مجلس در پایان و در پاسخ به این سوال که آیا طرح مردمی‌سازی حکمرانی قابلیت اجرایی شدن دارد؟ اظهار کرد: موضوع مردمی‌سازی حکمرانی در قانون اساسی وجود دارد و اگر در قوانین عادی جاری شود و ضمانت اجرا هم داشته باشد، قابلیت اجرا پیدا خواهد کرد./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار